Accessoires Mode Online Topmodel Goud Schoudertas Friends JTKF1c3l

U heeft een multiwagon aangeschaft voor uw bedrijf, en u wilt eigenlijk gelijk de weg op om uw goederen aan de man te brengen. Mag dat echter zomaar? Mag u bijvoorbeeld zomaar op een grasveld nabij een speeltuin gaan staan om ijsjes te verkopen? In dit artikel belichten we verschillende situaties en leggen we uit wanneer er bepaalde regels gelden, zodat u overal op voorbereid bent.

Heb ik een standplaatsvergunning nodig?

Wanneer u op een winkelcentrum, bij een speeltuin of langs de openbare weg wilt gaan staan met uw multiwagon, moet u daarvoor in de meeste gevallen een vergunning hebben. Deze regelt u bij uw gemeente. De regels voor een standplaatsvergunning kunnen verschillen per gemeente. Het kan ook zijn dat een gemeente bepaalde plekken heeft uitgesloten, en dat u hier sowieso nooit zou mogen staan met een mobiele wagen. Vraag dit even na bij uw gemeente, als u hier zekerheid over wilt. Accessoires Mode Online Topmodel Goud Schoudertas Friends JTKF1c3l

Iedereen die in een openbaar gebied zijn producten wil aanbieden of verkopen, moet bij zijn gemeente navraag doen over een standplaatsvergunning. In Enschede bijvoorbeeld hoeft u geen vergunning aan te vragen wanneer u een vaste, tijdelijke of promotiestandplaats in de openbare ruimte wilt plaatsen. In Rotterdam is dat bijvoorbeeld wel weer aan de orde.

Wat is het verschil tussen een standplaatsvergunning en een ventvergunning?

U denkt misschien dat een ventvergunning en een standplaatsvergunning hetzelfde zijn. Logisch eigenlijk wel, omdat een ventvergunning betekent dat u iets zou willen verkopen. Het grote verschil zit ‘m in de ‘vastigheid’ van de plek waar u uw producten of diensten aanbiedt. Wanneer u geen vaste standplaats heeft (zoals de multiwagon of een andere mobiele kraam/wagen), dan heeft u een ventvergunning nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor straatverkopers, of mensen die langs de deuren gaan om te verkopen.

Deelnemen aan een evenement

Adidas 12980446 Running M 1 0 Schoenen Heren Maattabel Yking HYE2WD9I

Als u met uw multiwagon (bijvoorbeeld als foodtruck) wilt deelnemen aan een evenement, moet u vooral afspraken maken met de organisator van het evenement. Stel: er wordt een groot grasveld ‘gereserveerd’ om er een weekend lang een foodtruckfestival te kunnen houden. De organisator van dit festival heeft dan de benodigde vergunningen al geregeld, waardoor u alleen nog verzekerd moet zijn van deelname. U krijgt dan door de organisator waarschijnlijk een plek toegewezen, waar u tijdens het evenement mag staan (uiteraard tegen betaling). U hoeft dan verder niet apart nog te zorgen voor een bepaalde vergunning.

Andere belangrijke regels en tips:

  • Doet uw multiwagon dienst als foodtruck, dan krijgt u te maken met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. U bent dan tenslotte horecaondernemer, en moet u houden aan de hygiënecode van de Nederlandse horeca.
  • Verkoopt u bepaalde etenswaren, zoals ijs, döner of sushi, dan gelden nog strengere regels. Bovendien bent u verplicht om de cursus Sociale Hygiëne te volgen als u alcoholische dranken verkoopt.
  • Denk aan de verzekering voor uw truck, maar ook aan aspecten als brandveiligheid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een blusdeken en brandblusser bij u heeft. Accessoires Mode Online Topmodel Goud Schoudertas Friends JTKF1c3l
Accessoires Mode Online Topmodel Goud Schoudertas Friends JTKF1c3l

 

Stoere Tassen Prijs Accessoires OnlineBeslist Meiden Lage Mode nl Y76fvbgy
Mens Trachten Trachten Mens Mens Mens VestEtsy VestEtsy Trachten VestEtsy Om8wyvNn0